Martina Vagačová rodičovská a výchovná poradkyňa

Pozrite si video rozhovory alebo si prečítajte blogy na rôzne témy:

Povzbudzovanie – stavebný kameň sebadôvery

Poznáte to, keď zabudnete niekoľko dní poliať kvety a zvädnuté listy vám nekompromisne naznačujú, aby ste ihneď chytili krhličku a dali im napiť? Napadlo Vás niekedy, že takto sa môžu mnohokrát cítiť aj naše deti, keď prežívame každodennú hektiku pracovných dní? Čítaj ďalej

Prirodzené a logické dôsledky – nástroj k zodpovednosti

Efektívna komunikácia s dieťaťom prehlbuje vzájomné pozitívne vzťahy  v rodine a buduje dôveru a porozumenie. Rovnako i rešpektujúce verbálne vyjadrenie vzniknutých problémov je vlastne prvým krokom  k ich konštruktívnemu riešeniu. Čítaj ďalej 

10.11.2022 Podcast ĽUDSKOSŤ, epizoda s Martinou Vagačovou, lektorkou Efektívneho rodičovstva na tému: Súrodenecká rivalita a ako ju zvládnuť.

29.6.2022 Podcast ĽUDSKOSŤ, epizoda s Martinou Vagačovou, lektorkou Efektívneho rodičovstva na tému: Rodičovstvo je ťažké aj preto, že zrkadlí naše vlastné potlačené emócie.

14. 12. 2021 Láskavé rodičovstvo – téma: Ako nastavovať hranice ktoré vedú k spolupráci. Kristína Tormová a Martina Vagačová v live streamovanej debate na FB stránke Coworking Cvernovka.

20.11.2021 Slobodné vzdelávanie. Prednáška Martiny Vagačovej na tému : Ako pracovať s emóciami. 9. ročník Konferencie domáceho vzdelávania.

9.11.2021 Diskusia na tému: Digitálne závislosti. V rámci festivalu Jeden svet sa konala diskusia ako naše životy ovládajú komunikačné technológie s Martinou Vagačovou, Radimom Dvořákom, Tomášom Kriššákom.

24.6.2021 Záznam z diskusie vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach. Martina Vagačová, autorka knižky Ako prežiť rodičovstvo - láskavý sprievodca rešpektujúcim prístupom a Zuzana Límová, editorka knihy. Hovorili všeličo možné o knižke, ale aj o rešpektujúcom prístupe, ako aj o tom, aký dôležitý je láskyplný štart do života.

19.3.2021 Moodre reči - Ako prežiť rodičovstvo...o každodenných výzvach, o tom, ako si nájsť rovnováhu a radosť aj počas pandémie, ako nastaviť rodinné pravidlá a viesť deti k samostatnosti alebo ako si využiť technológie na podporu vzťahov s rovesníkmi.

18. 3. 2021 Nedarí sa vám s ODPLIENKOVANÍM? Dieťa za to nemôže, určite ho nehrešte…

15. 3. 2021 ODPLIENKOVANIE: Tipy a triky, rady, dôležité informácie

8. 3. 2021 Video rozhovor k problematike obdobia vzdoru a rodičovského NIE

7. 2. 2021 Výchovná poradkyňa Martina Vagačová: Deti nerobia rodičom naschvál

10. 12. 2020 Zachovajme si lásku k partnerovi aj popri výchove detí.

27.11. 2020 O tom ako prežiť so všetkými členmi domácnosti rešpektujúco aj počas "Covidových" dní. Tieto stratégie sú aplikovateľné nielen na deti, ale na akékoľvek vzťahy v rodine.

9. 11. 2020 Akému najväčšiemu ohrozeniu čelia deti v dnešnom svete?

5. 11. 200 Aké najčastejšie chyby robíme my rodičia pri výchove našich detí?

Video rozhovory s prof. M. Hejným k jednotlivým kapitolám knižky

7. 7. 2020 rozhovor s Andreou Borkovou o partnerských vzťahoch - medzi mužom a ženou. Ako sa o ne starať, ako ich pripravovať už počas tehotenstva a následne počas rodičovstva. Je to nikdy nekončiaca práca a neustála zmena.

24. 6. 2020 Online diskusia - Ako byť v spojení aj po narodení. Ako pôrod vplýva na naše zdravie a vzťahy v budúcnosti? Ako byť rešpektujúcim rodičom? Čo je bezpečná vzťahová väzba? Aj o tomto sme hovorili s rodičovskou poradkyňou Martinou Vagačovou a s trauma terapeutkou Katarínou Kárászovou. Moderovala Zuzana Límová, režisérka filmu "Medzi nami"

16. 6. 2019 Dobré noviny, rozhovor s Dominikou Pacigovou: Dnešné deti sú preťažované. Museli sa prispôsobiť nabitému programu rodičov

11. 5. 2019 Dobré noviny, rozhovor s Mariánom Balászom: Problémom demokratickej výchovy je, že rodičia nevedia rozoznať hranice

21.12.2018 SME, rozhovor so Zuzanou Kovačič Hanzelovou o vianociach, ježiškovi a darčekoch…